Tagjaink

Csere Márta

1981-ben született Tatán. Tanulmányait az érettségiig szülővárosában végezte el. 2005-ben diplomázott ének-zene tanár, egyházzenészként Szombathelyen, majd 2014-ben a Pécsi Tudományegyetemen zeneterapeutaként.

Kisebb megszakításokkal több, mint húsz éve foglalkozik egyházi könnyűzenével. Többféle formáció tagjaként számtalan egyházi, városi, külföldi rendezvényen vett részt.

Célja, hogy az egyházi könnyűzene igényes előadásban minél többekhez eljuthasson, hogy ezeket az énekeket megismerve egyre többen együtt énekelhessük, énekelve imádkozhassunk.

Járóka Béla

1975-ben 15-évesen kezdett el gitározni, ösztöndíjából vásárolt dobgitárján. Autodidakta módon, szalagos magnóról tanulta a Deep Purple, Uriah Heep, Nazaret, Thin Lyzy nótákat.

17 évesen már zenélt szülőfalujában, Császáron a Killers Zenekarban. Ballagásokon a szomszéd falvakban és a helyi kultúrotthonban zenéltek rendszeresen.

Bevonulása előtt 1981-ben átigazolt a tatabányai Orpheus-ba. A határőrségnél is zenélt, jó kis csapat volt, dobosuk Geletei Tibusz a mostani Tűzkerék dobosa volt.

1983-ban kezdett vendéglátózni a Reflex Bandben, majd a Jumbó Band gitárosa lett. 1996-tól duóban játszik a Helo-ban. Jelenleg is többféle formációban játszik, gitárt tanít Magyarországon és Szlovákiában. Latin gitáros szólóestjei közkedveltek.

Kedvenc gitárosai, példaképei: Yngwie Malmsteen, Gary Moore, Steve Morse.

Kedvenc hangszere a Gibson LP

Nágel Balázs

1978-ban született Tatán, az általános iskolában kezdte a zenei tanulmányait, először klarinétosként, majd főhangszerének a zongorát választotta, az évek során számtalan hangszert kipróbált, jelenleg 5 hangszeren játszik (zongora, orgona, szaxofon, klarinét, gitár).

Tanult klasszikus zenét, egyházzenét, jazzt, tánczenét, népzenét, hivatásos zenészi pályafutását 16 évesen kezdte, több zenei diplomával rendelkezik. Zenetanárként dolgozott 10 évig, jelenleg a NordArt cég tulajdonos ügyvezetője.

A zene az idők során háttérbe került az életében, napjainkban a cégvezetői munkák mellett műsorkísérésekre, stúdiómunkákra, session játékokra kérik fel, számos lemezen háttérzenészként szerepelt.

Széles zenei látókörrel, sokrétű műfajismerettel rendelkezik, igyekszik zenei tapasztalatait és tudását a Canto-rock zenekarban is alkalmazni.

Nágelné Csere Ágnes

1980-ban született Tatán. Jelenleg Agostyánban él családjával.

Férje, Nágel Balázs szintén a zenekar tagja. Gyermekeik Zalán (2005), Hanna (2007 ) és Zille (2011) Tatán járnak iskolába és óvodába.

A Canto-Rock zenekarnak megalakulása óta tagja. A basszusgitárral középiskolás korában kezdett ismerkedni. Az évek során sokan tanították és segítették fejlődését.

Szeretné, ha még sokáig tudnának így, együtt zenélni saját maguk és a közönségük örömére, ily módon is hirdetni Isten dicsőségét.

Zsombók József

1957-ben született Enyingen.

Zene szeretetét szüleitől örökölte, anyja amatőr magyar nóta énekes, apja pedig zenész volt. Első tanára a precíz dobos édesapja volt.

1969-ben költöztek Tatabányára. Nagyapja, Zsombók József karmester.

1974-ben teljesült az álma hivatásos zenész lett. Tanulmányait az OSZK megyei stúdiójában, majd a Budapesti stúdióban végezte el. Több magántanárnál is tanult. Katona zenész lett, majd a leszerelés után dolgozni kezdett,de a munka mellett is megmaradt a zene.

Tagja lett a Bányász Fúvós Zenekarnak,majd meghívták a Tatabányai Fesztivál Zenekarba. Sok szép évet töltött mindkét zenekarban. A vendéglátózást sem hagyta abba, ahol a mai napig zenél.